Реалізовано проєкт з героїко-патріотичного та військового виховання “На варті Вітчизни”

На початку навчального року учні 10 класу в рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» розпочали працювати над власним класним проєктом з героїко-патріотичного і військового  виховання «На варті Вітчизни» та продовжили дану тематику і в ІІ семестрі. Обрали цю тему тому що наша країна потребує справжніх патріотів-захисників своєї держави, так як війна з агресором не закінчується і триває майже шість років. Тому учнівська  діяльність за цим напрямком покликана формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов’язку, готовності у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил.

У реалізації проєкту прийняло участь учні 10-го класу, батьки, вчителі захисту України та історії, практичний психолог, бібліотекар та класний керівник. Основний обсяг робіт над проєктом здійснювався за рахунок опрацювання наукової літератури, школярі засобами ІКТ в мережі інтернет знаходили потрібну інформацію, власноруч створювали презентаційний матеріал, більшість виховних заходів проводились у дистанційному форматі.На початку проєкту школярі розробили кроки своєї діяльності, визначили місію, напрямки роботи та завдання. Детальніше “Реалізовано проєкт з героїко-патріотичного та військового виховання “На варті Вітчизни””

В рамках тижня безпеки життєдіяльності, що проводився в Новоселицькій гімназії з 26 по 30 квітня 2021 року, учні 10 класу та класний керівник Дисар Я.В. зорганізували онлайн-зустріч з Жаном Борсовичем Чеботарем, начальником караулу Державної пожежно-рятувальної частини №11 м. Новоселці. Під час спілкування учні дізналися про небезпечні ситуації, що можуть трапитися вдома та їхні наслідки, про евакуацію при пожежі. Також обговорили основні правила дій при виявлені підозрілих та вибухових пристроїв. Зустріч була досить цікавою та корисною для підлітків.

Батьківський лекторій був проведений з метою профілактики травматизму серед дітей, безпечного поводження вдома та на вулиці. Була обговорена пам’ятка «Якщо пожежа застала Вас у приміщенні».