Відеолекторій «Основні правила поведінки при виявлені маловідомих предметів»

Цього навчального тижня в гімназії проходив тиждень з основ безпеки життєдіяльності. Учні одинадцятого класу долучились до шкільних заходів, що були проведені в рамках тижня та провели відеолекторій на тему «Основні правила поведінки при виявлені маловідомих предметів», адже  час від часу в землі відшуковують небезпечні знахідки – вибухові предмети, що й до сьогодні являють велику загрозу життю i здоров’ю людей, а також  можливе необережне поводження з предметами та знахідками, призначення яких не відоме та вибухонебезпечними речовинами. Це все може призвести до нещасного випадку. Під час інформування та перегляду відеороликів учні усвідомили, що необхідно дотримуватись певних правил щоб уникнути травматизму та при знайдені маловідомих і небезпечних предметів треба негайно сповістити працівників державної служби з надзвичайних ситуацій (101), найближчого підприємства, школи або просто дорослих, які є поблизу. До жодних самостійних дій вдаватися не можна!

Урок Мужності «Жива історія»

На передодні дня захисників та захисниць України, який відзначається 14 жовтня,  до нас, одинадцятикласників, завітав український воїн та патріот Шмідт Віктор Дмитрович. Наш захисник в 2014 році, коли почались бойові дії на території України,  пішов добровольцем в АТО і протягом 2014-2015 років перебував на передовій зоні. На цьому Уроці Мужності учні дізналися, що спонукало його залишити звичайне життя та піти добровольцем  в АТО, яким було перебування  під час воєнних дій, хто підтримував та допомагав бійцям у непростий час, як ставилось місцеве населення до них та і загалом, які емоції пережили учасники бойових дій.  В нашому класі навчається донька нашого героя. Ми всі  неодмінно пишаємось людиною, яка самовіддано захищала нашу державу. Ми ще раз впевнились в тому, що герої живуть поряд!

Учні 11 класу та класний керівник Яна Дисар

Круглий стіл «Моя майбутня професія — юрист»

Традиційно, кожного року 8 жовтня в Україні відзначається професійне свято всіх служителів Закону – День юриста в Україні. Порядок в державі і благополуччя його громадян невід’ємно пов’язано з максимальним дотриманням і повагою прав і свобод людини. Це важке завдання для молодої держави, але від її вирішення залежить життєздатність будь-якого цивілізованої суспільства. Юристи і правознавці, покликані суспільством для вирішення цього завдання, щоденно стикаючись з найрізноманітнішими проблемами, твердо стоять на позиціях підвищення правової культури українських громадян різних верств населення. Сьогодні одинадцятикласники в рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» в напрямку профорієнтаційного виховання разом із класним керівником Яною Дисар та шкільним бібліотекаром Валентиною Лунік зустрілися з Полковниковою Олесею Василівною, начальником відділу юридично-кадрової роботи апарату виконавчого комітету Новоселицької міської ради, юристом за освітою. Спілкування відбулося в рамках круглого столу «Моя майбутня професія — юрист». Учні дізналися, що юрист – це фахівець, який працює з законами, підтримує порядок і допомагає людям розібратися в складній системі законодавства. На сьогоднішній день практично все підпорядковане певним правилам, указам, кодексам. Це складно для розуміння людини без спеціальної освіти, для цього і потрібні юристи. Забезпечення правових гарантій на практиці вимагає не мало зусиль і ерудиції, гарної професійної кваліфікації та досвіду юридичної роботи. Адвокати і юрисконсульти, прокурори і нотаріуси, судді і слідчі забезпечують виконання законів і підзаконних актів, а також гарантують невідворотність покарання в разі їх недотримання. Тому, уявити собі сучасне життя без величезної армії юристів просто неможливо. Саме вони допомагають  розібратися в тонкощах правових процедур.

У День юриста незалежної України гімназисти приєднуються до вітань і поздоровлень на адресу фахівців-юристів всіх сфер діяльності і бажають їм верховенства порядку і права в їх щоденній практиці, міцного здоров’я і добробуту в їхніх сім’ях!