Виховний захід “Гендерна культура”

В рамках тижня «Подумай про майбутнє – обери життя!» в 11 класі пройшов виховний захід на тему «Гендерна культура». Під час спілкування учні опанували блоки: «Гендерні відносини»; «Ми одне ціле»; «Спільна праця-задоволення для кожного». Навчаючи долати ґендерні стереотипи, були проведені дебати «Професійні уміння для всіх?», а також роздуми на тему «Світ жінки та чоловіка». Дані форми роботи під час заходу допомогли прищепити дітям здатність керуватися принципами рівноправ’я у побудові товариських стосунків.

«Чесність = знання»

Питання дотримання академічної доброчесності досить важливе для випускників школи, адже від їхніх знань та умінь залежить майбутнє нашої країни. За останні роки тема академічної доброчесності в Україні встигла пройти шлях від повної новизни до певного визнання освітньою і науковою спільнотою.   Одинадцятикласники під час «інформаційної вітрини» визначили, що в сучасному світі важливо бути освіченою людиною, адже така людина має багато можливостей, перш за все шанс на гарну високооплачувану роботу. Звісно, для цього треба наполегливо вчитися та дотримуватися академічної доброчесності, так як це принципи та правила, якими повинні користуватися учасники процесу під час навчання. А саме: чесність, справедливість, відповідальність. Інакше кажучи, під час навчання не треба вдаватися до списування, плагіату та хабарництва, а дотримуватись норм академічної порядності. По завершені спілкування учні впевнились, що академічна доброчесність – це гарантія якісної освіти та передумова для успішного розвитку суспільства.

«Безпечна дорога додому – безпека життя»

З метою виховання дорожньої культури,  запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод та привернення уваги учнів до правил поведінки на дорогах 19 листопада в 11 класі був проведений Національний урок «Безпечна дорога додому – безпека життя». В ході уроку була розглянута  інформація про наслідки порушень водіями транспортних засобів та пішоходами правил дорожнього руху; опрацьовані  матеріали  з профілактики дорожньо-транспортного травматизму, використання світлоповертальних елементів та дотримання правил дорожнього руху усіма його учасниками; переглянуто тематичні сюжети з питань безпеки дорожнього руху та профілактики дорожнього травматизму.

Юний Аграрник здобув перемогу!!!

28 жовтня 2021 року  на базі  комунального закладу «Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» був організований і проведений обласний збір  юних зоологів-тваринників, аграрників, садівників, квітникарів-дизайнерів імені Василя Аксенина. Основними завданнями обласного Збору традиційно є залучення учнівської молоді до активного процесу навчання, самоосвіти, трудового виховання, розвитку дослідницької, експериментальної та практичної роботи в школах і закладах позашкільної освіти області; виявлення та розповсюдження кращого досвіду, традицій, нових напрямків в організації роботи на навчально-дослідних та присадибних земельних ділянках; розвиток мережі гуртків юних аграріїв, тваринників, садівників, квітникарів-дизайнерів. Цього року учасниками обласного збору стали понад 60 учнів та педагогів закладів освіти територіальних громад області та м. Чернівців. Новоселицька гімназія представила дві практично-дослідні роботи. Відповідно до рішення журі:

І місце здобув Молдована Олександра, учень 7-Б класу Новоселицької гімназії Новоселицької ТГ (керівники: Дисар Я.В., Блейбер С.О.) в номінації «Садівництво. Науково-дослідницька робота»;

 

«Вибір професії – це важлива справа, це – друге народження людини»

Вибір професії – справа відповідальна і досить непроста. Адже від цього залежить те, як складеться подальше життя людини. Завдання профорієнтаційної роботи в школі полягає в ознайомленні учнів з професіями та правилами їх вибору, вихованні спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної  професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також забезпечення  розвитку професійно важливих якостей особистості.

У рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» з 01 по 05 листопада 2021 року в Новоселицькій гімназії проводився тиждень профорієнтаційного виховання. Всі заходи були проведені в онлайн-режимі. Протягом тижня учні 1-4 мали змогу переглянути мультиплікаційне відео «Вчимо професії», учні 5-11 класів ознайомились із інформацією відеоролика «Професії майбутнього». Досить цікавою та змістовною була зустріч учнів 9 та 11  класів з Тетяною Миколаївною Руссу, завідувачкою сектору активної підтримки Новоселицького центру зайнятості. Фахівець надала консультацію з питань професійного самовизначення, побудови кар’єри, мотивувала до легальної зайнятості та роз’яснила правила вибору професій», також  було проінформовано про стан регіонального ринку праці, актуальні вакансії, послуги служби зайнятості. Детальніше “«Вибір професії – це важлива справа, це – друге народження людини»”