“Наші випускники – Герої України”

У сучасному світі, де війни все частіше захоплюють мирне життя, важливо навчати дітей цінувати мужність, сміливість та героїзм. 23 травня в Україні відзначають День Героїв – борців за свободу країни, тому виховний захід “Наші випускники – Герої України” в 6-В класі став важливим кроком у цьому напрямку. Цей захід не тільки відзначив досягнення минулих учнів, але й надав можливість шестикласникам  зрозуміти, що герої можуть бути знайдені навіть серед них. Підготовка до заходу розпочалася з вивченням біографії випускника Новоселицького ліцею №1 Вадима Балюка, який став на захист нашої країни ще з 2014 року і по сьогоднішній день боронить кордони України. Спільно з учнями провели пошукову роботу, розглянули життєві історії, наповнені мужністю та самопожертвою. Учні підготували презентацію про життя та досягнення випускника. Шестикласники вивчали матеріали, здобули цікаві факти та світлини, щоб розповісти про героя якнайбільше наочно та захопливо. У серпні 2017 року Вадим Балюк був нагороджений званням “Народний Герой України”. А в серпні 2018-го за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов’язків лейтенанта Балюка Вадима нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Курінь Новоселицького ліцею №1 названо на честь героя.  Станом на травень 2024 року Вадим Балюк обіймає посаду командира мотопіхотного батальйону, водночас виконуючи обов’язки заступника командира бригади. Його військове звання – підполковник, і він продовжує віддано служити своїй країні, демонструючи приклад мужності, професіоналізму та непохитної волі.

Одним з основних моментів заходу була дискусія про те, що робить людину справжнім героєм. Учні обговорювали цінності, які вони вбачають у героїв та ділилися своїми власними поглядами. Яна Дисар, класний керівник Вадима, поділилася спогадами про його шкільне життя.

Виховний захід “Наші випускники – Герої України” виявився не лише важливим кроком у формуванні патріотичних почуттів серед школярів, але й став чудовою нагодою для самовдосконалення та розвитку особистості. Діти зробили висновок, що герої можуть знаходитися навіть серед звичайних людей, і що кожна дитина має потенціал стати справжнім героєм в майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Назва *
E-mail *
Сайт