Юні науковці дебатували!

В Новоселицькому ліцеї №1 проходить тиждень  екологічного виховання  в рамках загальношкільного проєкту «З Україною в серці». Шестикласники взяли участь у захоплюючих дебатах на тему «Планета весела квітує, а чому ж забруднена сумує?». Для учнів був організований інтелектуальний майданчик, де вони змогли відчути себе науковцями та захисниками природи. Дебати були проведені з ініціативи класних керівників 6 класів (Я.В. Дисар, В.О. Гушила, Н.О. Підлісна), які підкреслили важливість активної участі молодого покоління у збереженні природи та збереженні нашої планети для майбутніх поколінь. Ця подія стала важливим кроком у підвищенні свідомості про екологічні проблеми серед учнів та сприяла обговоренню можливих шляхів їх вирішення.

Два табори – “За” та “Проти” – висловили свої погляди на причини екологічних проблем та можливі шляхи їх вирішення. Представники команд надали дослідження та аргументи, які відображали різні точки зору на проблеми, такі як забруднення повітря, води та ґрунту, наслідки війни для природи,  втрата біорізноманіття, а також експлуатація природних ресурсів. Учні використовували факти та особисті переконання, щоб підтримати свої позиції, що додало дебатам глибини та пізнавальної цінності. Обидві сторони продемонстрували високий рівень підготовки та вміння аргументувати свої погляди.

Після завершення дебатів модератор Яна Дисар, класний керівник 6-В класу та вчитель біології підвела підсумки, визнавши значущість кожної точки зору і закликавши учнів до спільних дій для збереження природи. Учасники дебатів також висловили свою готовність долучитися до екологічних ініціатив на рівні школи та спільноти.

Проведені дебати не лише стимулювали обговорення проблем екології серед учнів, але й підкреслили важливість освіти та активної участі у вирішенні найбільш актуальних екологічних питань сьогодення.

Залишити відповідь

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Назва *
E-mail *
Сайт